28.10.2012

ვილლა "ვალლს"ი - სახლი ხობიტებისთვის. Вилла “Вальс”

წინა პოსტში იმაზე ვსაუბრობდი თუ რამდენად დიდ მნიშვნელობას ანიჭებენ თანამედროვე არქიტექტორები შენობა ნაგებობისა და მიმდებარე ლანშაფტის ჰარმონიულ შერწყმას. ხშირ შემთხვევაში ასეთი სინთეზი საკმაოდ უცნაურ ფორმებს ბადებს, მაგრამ უცნაურობასთან ერთად ის თუ პრაქტიკულიცაა და ლამაზიც .. რატომაც არა. თუმცა ასეთი პროექტი უფრო ტოელკინისტებს (ბეჭდების მბრძანებლის) თაყვანისმცემლებს მოეწონებათ. ერთი შეხედვით მართლაც გავს ხობიტის სახლს. თუმცა ეს სახლი რეალურად არსებობს შვეიცარიის ერთერთ სოფელში.  ვილლა "ვალლს"ი სტუდიების SeARCH და CMA ს ერთობრივი პროექტია. შენობის ძირითადი ნაწილი მიწის ქვეშაა მოქცეული. შესასვლელი კარიც და სარკმლებიც მხოლოდ ერთი, მზისკენ მიქცეულ მხარეს ააქვს სადაც პატარა, წრიული ეზოცაა მოწყობილი.




როცა ეზოში ხარ, სულაც არ ფიქრობ იმის თაობაზე რომ შენს უკან უბრალოდ დიდი მთაა რომელშიც ეს სახლი, სრული ამ სიტყვის მნიშვნელობით - შედგმულია მთაში


როგორც ხედავთ უმზეობას ნამდვილად არ უჩივის. დღის მონაკვეთში ფართე სარკმლებიდან შემოსული შუქი საკმაოდ კარგად ანათებს სახლს.







ხო, აქ არა მხოლოდ ხობიტები იცხოვრებდნენ დიდი სიამოვნებით. როგორ ფიქრობთ ?!


Вилла “Вальс” построена в одноименной швейцарской деревне и была спроектирована архитекторами из студий SeARCH и CMA так, чтобы интегрировать строение в ландшафт и избежать нанесения ущерба природе. Доступ к вилле осуществляется через подземный тоннель, а сама она полностью спрятана в пещере, словно первобытное жилище 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

და შენ რას ფიქრობ ამის თაობაზე ?!